______________________________________________________________________
FOTKY KOPÍRUJTE S IKONKOU BLOGU, TEXTY NEKOPÍRUJTE VŮBEC!!!

Aktuálně: Downloads The Vampire Diaries: 1. série + 2. série

Čtěte povídku na pokračování WereWolfWoman, která volně navazuje na BD!!!
V nové 43. kapitole čtěte, jak si Leah a Embry užijí první společné
chvilky po několika měsících. :)
Přečtěte si také povídky, vyprávěné:
______________________________________________________________

Mořský okoun na fenyklu

15. března 2008 v 12:02 |  - Jamie Oliver
Mořský okoun na fenyklu
- šťovík
- fenykl
- olivový olej
- máslo
- pepř
- sůl
- polenta
- parmazán
- pancetta
- citron
- bílé víno
- filety mořského okouna
1
Nejdřív si fenykl rozdělte na stonky, lístky a kvítky. Kvítky nasekejte nadrobno.
2
Nastouhejte do nasekaného fenyklu kůru z jednoho velkého citronu.
3
Vše nandejte na filety mořského okouna, do kterého jste udělali zářezy.
4
Postříkejte olivovým olejem a posypte pepřem. Potom rukama marinádu do ryby dobře vetřete a položte rybu na fenyklové stonky do pekáčku nebo zapékací misky. Ryba se tak nebude vařit, ale péct.
5
Nakrájejte citron, ze kterého jste brali kůru, na plátky a zastrkejte ho někam mezi rybu a fenykl. Určitě jste nenakrájeli i konce citronu. Takže je vymačkejte do rohů misky, ne přímo na rybu.
6
Dejte do lednice odležet. Mezitím dejte vařit litr vody a podle návodu na obalu udělejte 250g rychlé (instantní) polenty.
7
Okouna vyndejte z lednice a navrch dejte pár plátků pancetty (můžete nahradit slaninou).
8
Pod rybu nalijte víno (ne moc, aby byla jen pod rybou mezi stonky) a navrch dejte kousky másla. Nechte v troubě asi 10 minut péct. Pak troubu vypněte.
9
Mezitím natrhejte lístky šťovíku. Dejte je do misky, zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou. Přidejte trochu fenyklu.
10
Do uvařené polenty namíchejte kus másla, pepř, sůl a nastouhaný parmezán.
11
Na talíř dejte polentu.
12
Přidejte kus ryby s pancettou a fenyklovou marinádou.
13
Navrch dejte směs šťovíku a fenyklu.
14
Na závěr přidejte trochu extra panenského olivového oleje.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama